Veľký test rodinných dosiek

Nafukovacie paddleboardy sa každým rokom viac a viac stávajú neoddeliteľnou súčasťou aktívnej rodiny. Vďaka paddleboardu môžete tráviť viac času spoločne pri vode, zabávať sa s deckami na doske, využiť ho ako malé osobné mólo na skákanie do vody, či opalovanie sa v strede jazera. S paddleboardom môžete objavovať nové miesta na rodinnej dovolenke pri mori, alebo zažívať akčné dobrodružstvá na splave rieky.

Ako sa však vyznať v širokej ponuke nafukovacích paddleboardov? Tím odborníkov v Neonmars za teba vyskúšal najobľúbenejšie rodinné dosky a spísal plusy a mínusy každej z nich. Pusti sa do čítania a nechaj sa inšpirovať výberom tej správnej dosky pre teba a tvoju rodinu. 

COASTO Nautilus 11’8 

Nadupaná výbava pre celú rodinu

rodinny-paddlebioard-coasto-nautilus

Nafukovací paddleboard Coasto Nautilus 11’8 je extrémne dobre vybavená rodinná doska s nosnosťou 170 kg. Robustná konštrukcia Drop Stitch TTS spolu s gumeným protektorom na špičke robia z dosky Coasto Nautilus 11’8 prvú voľbu pre aktívnych fotríkov. Vďaka kajakovej sedačke a valčeku na zapretie nôh môžeš na rodinnej dovolenke hltať kilometre pozdĺž pobrežia. Zážitky z výpravy si zachytíš na akčnú kameru, umiestnenú v držiaku na špičke paddlebaordu. Keďže na doske je 5 pohodlných neoprénových rúčok, dosku ľahko odvezieš k vode sám aj vo dvojici. Rozumne umiestnené rúčky po stranách paddleboardu umožňujú deťom pridŕžať sa počas jazdy vo vlnách na mori alebo pri splave rieky. Paddleboardu Coasto Nautilus 11’8 môžeš na 100% dôverovať. Nielenže je vyrobený pomocou modernej a odolnej konštrukcie, ale vďaka svojej stabilite a šírke 86 cm sa tak ľahko s deckami neprevrhneš. Paddleboard dobre drží smer pomocou systému dvoch pevných postranných a jednej stredovej slide-in plutvičke spolu so zúženou touringovou špičkou dosky.

OBSAH BALENIA: nafukovací paddleboard, hliníkové trojdielne pádlo, prepravný batoh na kolieskach, leash, manuálna double-action pumpa, penový valček na zapretie nôh, slide-in plutvička, opravná sada

POZRI AJ: Coasto Argo 11 alebo Skiffo Sun Cruise 12’ 

recenzia-coasto-nautilus

✔ NEONMARS VERDIKT: Nafukovací paddleboard Coasto Noautilus odporúčame do aktívnej rodiny s malými deťmi. Bohatá výbava a robustná konštrukcie síce doske pridávajú na váhe, ale ak chceš mať  kvalitný paddleboard so všetkými vymoženosťami, tak toto je tá správna voľba.

 

F2 Travel WS 12’5

Paddleboard do každých podmienok

rodinny-paddleboard-f2-travel

Na paddleboarde od nemeckej značky F2 Travel WS 12'5 sa vyblázniš na vode s rodinou za každých okolností. Okrem klasického stand up paddleboardingu na ňom môžete kajakovať s dvoma sedačkami, nasadiť plachtu do integrovaného závitu a windsurfovať vo vetre, či nechať sa poháňať s krídlom v rukách. Jemná protišmyková EVA pena pokrýva celú plochu paddleboardu od špičky až po chvost. Neváhaj preto zobrať na výlet aj svojho psíka. Na priestrannom paddleboarde F2 Travel WS 12’5 s nosnosťou až 220 kg odvezieš dvoch dospelých a kopu detí. Vyber sa za dobrodružstvom s celou rodinou a kompletnou výbavou uchytenou pod dvoma bungee lanami. Stabilná doska so šírkou 88 cm je ako stvorená na jazdu vo dvojici. Vďaka dvojvrstvovej odolnej konštrukcii Double Layer Dropstitch sa môžeš bez obáv vydať na jazero, do vĺn na mori, či tečúcu rieku. 

OBSAH BALENIA: nafukovací paddleboard, hliníkové trojdielne pádlo, prepravný batoh, manuálna double-action pumpa, plutvička na US-box, opravná sada

POZRI AJ: Aqua Marina Super Trip 12’2 alebo JP Australia AdventurAir 12’ SE 3DS

recenzia-f2-travel

✔ NEONMARS VERDIKT: Nafukovací paddleboard F2 Travel WS 12'5 už na prvý pohľad zaujme svojim dizajnom a priestrannou palubou, kompletne pokrytou EVA penou. Ak hľadáš skutočne univerzálnu dosku do rodiny, na ktorej môžete pádlovať aj kajakovať a navyše umožňuje jazdiť  plachtou, F2 Travel WS 12'5 je tou správnou voľbou. Počítaj však s tým, že sám si na doske pohodlne nezajazdíš.

 

Skiffo Sun Cruise 12

Najpopulárnejší paddleboard do rodiny

rodinny-paddleboard-skiffo-sun-cruise

Nafukovací paddleboard Skiffo Sun Cruise 12’ si získal srdcia mnohých rodín vďaka svojmu univerzálnemu allround tvaru a skvelej výbave. Jazdu na paddleboarde Skiffo Sun Cruise 12’ zvládne začiatočník aj pokročilý, mamka či tatko, a to najmä vďaka svojej stabilite a šírke 86 cm. Posaď sa na kajakovú sedačku, zapri sa nohami do penového valčeka a objavuj nové miesta z pohodlného sedu. Na paddleboarde nechýba kopec rúčok na pohodlnú manipuláciu a prenášanie k vode, či už sám alebo vo dvojici, ale aj na pridŕžanie sa počas jazdy vo vlnách. Odolná dvojvrstvová predlaminovaná konštrukcia Double Layer Fusion umožňuje vychutnať si dobrodružstvá aj v náročnejších podmienkach, napríklad na kamienkovej pláži v Chorvátsku, či pazúriky štvornohého miláčika. Na paddleboard môžeš bez obáv naložiť celú rodinu. Nosnosť dosky Skiffo Sun Cruise 12’ je až 160 kg. 

OBSAH BALENIA: nafukovací paddleboard, hliníkové trojdielne pádlo, prepravný batoh na kolieskach, leash, manuálna double-action pumpa, penový valček na zapretie nôh, slide-in plutvička, opravná sada

POZRI AJ: Wattsup Marlin 12 alebo Coasto Nautilus 11’8

recenzia-skiffo-suncruise

✔ NEONMARS VERDIKT: Paddleboard Skiffo Sun Cruise 12’ patrí u nás rozhodne k najobľúbenejším rodinným paddleboardom. Vyniká najmä svojimi univerzálnymi rozmermi, vysokou nosnosťou a skvelou výbavou. Ak hľadáš dosku, na ktorej sa zabavíš nielen s rodinou ale aj si popádluješ sám, SUP Skiffo Sun Cruise 12’ môže byť pre teba tým pravým paddleboardom. 

 

Wattsup Whale 14’6

Veľryba s miestom aj pre štvornohého miláčika 

rodinny-paddleboard-wattsup-whale

Teraz už nemusíš robiť kompromisy a váhať koho zoberieš na výlet. Na nafukovací paddleboard Wattsup Whale 14’6 s dĺžkou 442 cm posadíš dve dospelé osoby, štyri deti aj domáceho miláčika, ktorý má dokonca na doske svoj flek. Touringový tandemový paddleboard nevyniká len svojou ohromnou dĺžkou, ale aj skvelo vyváženým tvarom a rozmermi, vďaka čomu SUP dobre kĺže aj pri sólo jazde. Aj napriek svojim veľrybím rozmerom je paddlebopard Wattsup Whale 14’6 neuveriteľne ľahký a pohodlne ho odnesieš k vode sám alebo s celou partičku držiac ho za rúčky po obvode. Obrovská EVA pena na paddleboarde Full Soft Deck poskytuje pohodlie a mäkkú plavbu pre celú rodinu alebo pri cvičení jógy na paddleboarde. Keď vás jazda v stoji prestane baviť, uchytiš na dosku dve sedačky a vydáte sa spoznávať nové zákutia pobrežia ako na kajaku.

OBSAH BALENIA: nafukovací paddleboard, hliníkové trojdielne pádlo, prepravný batoh, leash, manuálna double-action pumpa, slide-in plutvička, opravná sada

POZRI AJ: Wattsup Seal 12’8 alebo Aqua Marina Super Trip Tandem 14’ 

recenzia-wattsup-whale

✔ NEONMARS VERDIKT: Tandemový paddleboard Wattsup Whale je ideálnym paddleboardom na rodinnú dovolenku alebo pádlovanie vo dvojici. S týmto touringovým rodinným paddleboardom už nemusíš byť na vode sám. Ak by si predsa len dostal na sólo pádlovačku chuť, hravo to zvládneš aj na tomto veľkáčovi. 

 

MOAI 12’4 Family

Číslo jeden medzi rodinnými tandemovými doskami

Super priestranný rodinný paddleboard MOAI 12’4 Family je jednotkou medzi tandemovými rodinnými doskami. Čím to je? Rozmery tohto multiperson paddleboardu dodávajú super stabilitu keď ste na doske dvaja, no ak si sám, so šírkou 84 cm si hravo poradíš. Nechýba ani kvalitná výbava paddleboardu v podobe batohu na kolieskach a dvoch odľahčených trojdielnych pádiel zo sklolaminátu, ktoré sú súčasťou balenia. To, že sa z paddleboardu MOAI 12’4 Family dá zostrojiť dvojkajak oceníš pri dobrodružných výletoch vo dvojici, alebo keď naložíš na dosku celú rodinu či svojho chlpáčika. Nemusíš sa báť ani toho, že by dosku svojimi pazúrikmi poškodil. Dvojvrstvová MSL Fusion konštrukcia paddleboard MOAI 12’4 Family dodáva super odolnosť a aj tuhosť celej dosky. Samozrejmosťou sú aj rúčky po bokoch dosky, ktoré pomôžu deckám pri šplhaní sa na paddleboard z vody alebo pridŕžanie sa počas divokej jazdy. 

​​OBSAH BALENIA: nafukovací paddleboard, dve sklolaminátové trojdielne pádla, prepravný batoh na kolieskach, leash, manuálna double-action pumpa, US-box plutvička, opravná sada

POZRI AJ: Wattsup Seal 12’8 alebo Aqua Marina Super Trip 12’2 

recenzia-moai-124family

✔ NEONMARS VERDIKT: Rodinný paddleboard MOAI 12’4 Family je ako stvorený na tandemovú jazdu rodiny či kamošov. Jeho moderná konštrukcia MSL Fusion mu dodáva skvelú tuhosť a aj odolnosť. Plusom tohto paddleboardu je, že sa dajú dať naň dve sedačky a môžete tak pádlovať ako na dvojkajaku. 

 

Wattsup Seal 12’8

Stabilný rodinný obor 

rodinny-paddleboard-wattsup-seal

Nafukovací paddleboard Wattsup Seal 12’8 je ideálnym parťákom na akčnú rodinnú dovolenku. Na extrémne širokej doske 91 cm zažiješ pocit istoty a stability, a to je presne to čo chceš, ak máš na palube dieťa či svojho psíka. Tento, doslova, rodinný pontón ľahko odnesiš k vode aj sám, keďže je super ľahký aj napriek svojim rozmerom vďaka dvojstennej konštrukcii. Plusom dosky Wattsup Seal 12’8  je jeho 5 rúčok po stranách a vzadu na lepšie naskakovanie na dosku z vody, keď sa decká bláznia, alebo len na pridržanie sa počas jazdy. Aktívny tato si ľahko uchytí na paddleboard Wattsup Seal 12’8 dve kajakové sedačky a vyberie sa s deckami na výlet, zatiaľ čo mamka si môže dopriať kúsok pokoja uprostred jazera, cvičiac jógu na tomto rodinnom obrovi.  

OBSAH BALENIA: nafukovací paddleboard, hliníkové trojdielne pádlo, prepravný batoh, leash, manuálna double-action pumpa, slide-in plutvička, opravná sada

POZRI AJ: MOAI 12’4 Family alebo Aqua Marina Super Trip Tandem 14’ 

recenzia-wattsup-seal

 ✔ NEONMARS VERDIKT: Tento rodinný obor si nás získal najmä svojou šírkou a teda aj super stabilitou. Ak si nevieš predstaviť, že by si na vode bol bez rodiny alebo kamošov, paddleboard Wattsup Seal 12’8 je tou správnou voľbou. Je ľahký, má kopec rúčok a upevníš naň aj dve kajakové sedačky. Čo si viac želať? 

 

Aqua Marina Super Trip 12’2

Miláčik rodiny 

rodinny-paddleboard-aquamarina-supertrip

Nafukovací multiperson paddleboard Aqua Marina Super Trip 12’2 je super doskou na tandemovú pádlovačku rodiny alebo kamošov. Tento štýlový ponton sa postará o zábavu na vode celej partičky. Paddleboard unesie bez problémov 210 kg no bez obáv ho môžeš zaťažiť ešte viac. Stabilita dosky je zabezpečná šírkou 81 cm a rovnobežnými hranami, takže pocit istoty bude mať jazdec na ktoromkoľvek mieste. Ako to býva zvykom u rodinných dosiek, ani tu nechýbajú rúčky na pohodlný prenos k vode či už vo dvojici, alebo keď budeš sám. Na paddleboard síce neuchytíš kajakovú sedačku, za to má však štýlový dizajn s potlačenou jemnou EVA penou na veľkej ploche. Nízku hmotnosť paddleboardu Aqua Marina Super Trip 12’2 zabezpečuje dvojstenná konštrukcia, takže smelo môžeš decká poslať k vode s dosku aj samé. 

OBSAH BALENIA: nafukovací paddleboard, prepravný batoh, manuálna double-action pumpa, slide-in plutvička, opravná sada 

POZRI AJ: MOAI 12’4 Family alebo Aqua Marina Super Trip Tandem 14’ 

recenzia-aquamarina-supertrip

✔ NEONMARS VERDIKT: Rodinná tandemová doska s milým dizajnom je tým pravým padleboardom, ak chceš pádlovať vo dvojici a ešte si vysadiť dve - tri deti na palubu. Ako malú nevýhodou hodnotíme, že sa na paddleboard nedá uchytiť ani jedna kajaková sedačka a že v základnej výbave chýbajú pádla.

 

Aqua Marina Super Trip Tandem 14’

Multiperson paddleboard, ktorý unesie aj slona 

rodinny-paddleboard-aquamarina-supertrip-tandem

Nafukovací paddleboard Aqua Marina Super Trip Tandem 14’ je súkromné plávajúce mólo s nosnosťou viac ako 230 kg. Nemusíš viac váhať koho necháš doma, keď pôjdeš na splav. Na túto 427 cm dlhú multiperson dosku naložíš seba a dvoch ďalších dospelákov a bez problémov aj 4 deti alebo celú svorku chlpáčov. Šírka dosky Aqua Marina Super Trip Tandem 14’ je 86 cm, takže pocit istoty a stability bude mať aj úplný začiatočník. Paddleboard je svojim tvarom ako stvorený na pádlovanie v stoji aj troch dospelých. Pod dve bungee laná - vpredu a v strede dosky môžeš naložiť celú kempingovú výbavu alebo dokonca chladničku. V Aqua Marine mysleli na všetko. Nafúkať 500 litrov dá jednému zabrať a preto sa rozhodli dať na paddleboard rovno dva nafukovacie vysokotlakové ventily a pribaliť aj dve manuálne pumpy. Tak ako pri menšom modeli Aqua Marina Super Trip 12’2, aj tu chýbajú očká na kajakové sedačky a pádla, ktoré nie sú súčasťou výbavy. To je však možno aj lepšie pre teba, keďže si budete môcť vybrať pádla presne podľa tvojich predstáv.

OBSAH BALENIA: nafukovací paddleboard, prepravný batoh, 2 x manuálna double-action pumpa, 2 x slide-in plutvička, opravná sada 

POZRI AJ: Wattsup Seal 12’8 alebo MOAI 12’4 Family

recenzia-aquamarina-supertrip-tandem

✔ NEONMARS VERDIKT: Paddleboard Aqua Marina Super Trip Tandem 14’ je skvelou voľbou, ak hľadáš dosku pre dve alebo tri osoby na rodinné výlety alebo teamovú akciu. S týmto paddleboardom sa môžeš s radosťou z pádlovania podeliť s kým budeš chcieť.

 

Aqua Marina Atlas 

Allround obor v novom šate

Univerzálny padddleboard z radu All-around Advanced od značky Aqua Marina Atlas 12' je to čo chceš, ak si rád popádluješ sám, no z času na čas musíš odviesť aj polovičku či potomka. Vynovený Atlas prichádza okrem iného s novým dizajnom vo farbe Sky Glider s digitálnou potlačou, ekologickým batohom CIRCUPACK vyrobeným z materiálu RPET, ktorý je vyrobený zo  100 % plastového odpadu. Vynovená je aj konštrukcia paddleboardu - spoje sú zlepené bez použitia lepidla pomocou technológie HF Welding a paluba posilnená vďaka Double Stringer Technology. Nosnosť tejto obľúbenej dosky je 180 kg a preto okrem ďalšieho dospelého môžeš na paddleboard posadiť aj dieťa alebo domáceho miláčika. Nech už budeš na doske robiť čokoľvek, pocit istoty je pod nohami zaručený vďaka šírke 86 cm. 

OBSAH BALENIA: nafukovací paddleboard, prepravný batoh, sklolaminátovokarbónové trojdielne pádlo, manuálna double-action pumpa, leash, plutvička Swift Attach Fin System, opravná sada

POZRI AJ: Skiffo Sun Cruise 12’ alebo Wattsup Marlin 12’ 

recenzia-aquamarina-atlas

✔ NEONMARS VERDIKT: Vynovený nafukovací paddleboard Aqua Marina Atlas zaujme už na prvý pohľad svojim dizajnom a rozmermi. Podobne ako jeho predchodca je nový Atlas ako stvorený na úžívanie si prírody z paluby paddleboardu osamote ale aj na vozenie sa a objavovanie zaujímavých miest vo dvojici. 

rodinny-paddleboard-aquamarina-atlas

 

Aqua Marina Monster 

Univerzál pre rodinu aj sólo jazdca

Obľúbený allround model paddleboardu od značky Aqua Marina Monster 12’ prišiel na trh v novom dizajne vo farbe Sky Glider. Podobne ako jeho kolega z vyššej modelovej rady Atlas, je paddleboard Aqua Marina Monster vhodný ako rodinný paddleboard, ak plánujete vychutnávať si sólo jazdu osamote, no chcete tráviť čas na vode aj s milou spoločnosťou. Na paddleboard s nosnosťou 170 kg ľahko posadíš  dospelú osobu, dve deti alebo aj väčšieho psa. Paddleboard so šírkou 84 cm je nielen stabilný, ale ľahko ho odnesieš k vode sám pod pazuchou chytením za stredovú rúčku. Paddlebaord je raz-dva pripravený aj na akčné dobrodružstvo. Vezmi sedačku, zacvakni ju o očká paddleboarde a objavuj nové miesta v pohodlnom sede ako na kajaku. 

OBSAH BALENIA: nafukovací paddleboard, prepravný batoh, trojdielne pádlo, manuálna double-action pumpa, leash, plutvička Slide-in, opravná sada

POZRI AJ: Aqua Marina Atlas 12’ alebo Wattsup Marlin 12’ 

recenzia-aquamarina-monster

✔ NEONMARS VERDIKT: Univerzálny allround model za super cenu  je ako stvorený ako prvý paddleboard do rodiny. Dokáže si na ňom pohodlne zapádlovať aj mamka aj tato a vďaka vyššej nosnosti si užijú dovolneku pri mori aj s deťmi na jednej palube. Akurátna šírka ponúka príjemnú stabilitu pre začiatočníka aj pocit istoty keď máte na palube deti. 

 

JP Australia AdventurAir SE 3DS 

Pripravený na dobrodružstvo

S paddleboardom AdventurAir SE 3DS od prémiovej značky JP Australia zažiješ dobrodružstvo na vode za akýchkoľvek podmienok. Paddleboard v špičkovej kvalite s trojvrstvovou predlaminovanou konštrukciou  SE 3DS naplno využiješ na hladkej vode s rodinou, s windsurfovou plachtou na šírom mori, ale smelo sa môžeš vydať aj na divokú vodu. Systém pevných a nasúvacích plutvičiek ti ponúka široké možnosti využitia. Tento paddleboard je ako stvorený pre akciu. Či už si odvážny tatko alebo mamka, svoje deti môžeš mať vždy so sebou. Na dosku JP Australia AdventurAir SE 3DS s nosnosťou viac ako 200 kg môžeš smelo naložiť celú rodinu aj s batožinou. Táto skvelá doska ja od špičky až po chvost nadupaná výbavou. Nechýbajú rúčky v prednej časti na pridŕžanie sa v perejách, stredná neoprénová rúčka na prenos k vode, závit na windsurfovú plachtu, pohodlná mäkká brúsená EVA pena, zadná rúčka s držiakom na pádlo alebo držiaky Scotty na rybárske udice. Doska so šírkou 91 cm je aj napriek svojej extrémnej stabilite stále pohodlná aj na sólo jazdu vďaka svojmu zužujúcemu sa tvaru smerom k špičke a k chvostu.

OBSAH BALENIA: nafukovací paddleboard, prepravný batoh na kolieskach, manuálna double-action pumpa, 2 x US-box plutvička, opravná sada

POZRI AJ: Coasto Nautilus 11’8 alebo Naish Crossover 12’  

recenzia-jp-australia-adventuriar

✔ NEONMARS VERDIKT: Nafukovací SUP JP Australia AdventurAir SE 3DS je multifunkčné riešenie ako sa zabaviť na vode a vychutnať si radosť na dobrodružných výletoch s rodinou. Prémiová kvalita, moderná konštrukcia a nadupaná výbava robia z tejto dosky TOP vo svojej kategórii.

Nezabudni nás sledovať na facebooku a instagrame, označuj #neonmars a zdieľaj s nami svoje SUPer zážitky s rodinou.