Paddleboard vs Covid-19

Ako sa #zodpovedne vydať na paddleboard? Dnes v čase karantény a COVID-19. Paddleboarding je jeden z najlepších dištančných športov. Riziko zranenia je minimálne. Ordinuje #seftrener a tu je náš návod! Vychádza z aktuálnych odporúčaní epidemiológov, politikov a z reštrikcií platných k dňu zverejnenia. Upozornenie: ak predložíš tento manuál policajtovi - aj tak ťa nepustí do iného okresu :)

1

Kam na paddleboard?

Odporúčam minimalizovať cestovanie. Ak ideš autom, natankuj si 1x plnú nádrž. Žiadne veľké plány. Najbližšia vhodná vodná plocha je tá správna. Minimalizovanie kontaktov počas cesty hrá pre teba, ale aj pre všetkých ostatných. Ak nechces ísť sám dohodni sa s niekym. Ale necestujte zbytočne spolu autom.

2

Môžem zobrať paddleboard na rieku?

Ak chceš by zodpovedný, ale zároveň uniknúť. Načerpať energiu z prírody a čerstvého vzduchu vyber si taký "trip", že začneš aj skončíš na jednom mieste. Prečo? Aby si zbytočne necestoval, nemíňal benzín, nešiel na pumpu, nemusel ísť s ďalšími SUPermi v aute. Preferuj priehrady, jazerá, rybníky, či rieky, kde vieš pádlovať aj proti prúdu. Nepodceňuj prúd ani silu vetra.

3

Divoká voda, šlajsny, či frajerinky?

Lekári aj sanitací makajú skoro nonstop. Ak si zodpovedný nerob im viac starostí. V pohode si zapádluj, ale tie najväčšie frajerinky si ešte ušetri. Keď budú plné pláže báb v bikinách, to bude správny čas. Teraz je ten najhorší čas na sádru. Ver #seftrenerovi #sadrovicovi, ktorý už pár sadrovní videl :)

PREFERUJ NAJBLIŽŠIU VODNÚ PLOCHU(1)

Pozdrav kamošov aka konečne iná osoba :)

Surferská Shaka, či oblúbený "high five" zatial odlož. Nechaj si odstup. Radšej dvihni pádlo aby ho bolo vidno aj z veľkej dialky.

5

Aká je bezpečná vzdialenosť dvoch paddleboardistov?

Najnovšie štúdie ukazujú, že meter, či dva nemusia stačit. Odporúčam 5 metrov. Ale ako to zmerať? Nechaj si rozostup aspoň na 2 dĺžky dospelácke pádla.  Ale pozor. Toto odporúčnie platí pre rekreáčnu plavbu. Pri športovej jazde zvačši vzdialenosť na 2 násobok predošlej. Cca 10 metrov. Info pre pretekárov - draftovanie tento x nie je povolené, lebo je to blízko. Zváž aj smer vetra, ten mení smer :) #muzivedia :)

6

Nie je nič horšie ako sprostá fotka

Množstvo ľudí sa dnes bojí o svoje zdravie, dodržiava zodpovedne karanténu. Nikdy nevieš, kto z nás ma slabšie srdce, alebo horšiu imunitu. Nie je nič horšie ako sporstá fotka na facebooku, či instáči. Zbytočne zdielaš články aké je to v taliansku, ak postneš fotku, kde je na deke 12 ľudí spolu. Alebo ako bajkujete v skupine 10 bajkerov. Paddleboardisti vyhnite sa tomu.

7

Rešpekt!

Nájdi si miesto na brehu. Fúkanie nafukovacieho paddleboardu je najlepšie samovyšetrenie na dýchacie problémy. Posedenie na brehu jazera v prírode, ak si tam sám ide bez rúška. Ak by si si ho nechal, sám sebe škodíš. Svojej imunite. Ale pozor. Rešpektuj ostatných, ak sú tam nasaď si rúško a chovaj sa #zodpovedne.

8

Pádluj, pádluj, pádluj!

Nevzdávaj sa čestvého vzduchu, nevzdávaj sa kontaktu s prírodou, nevzdávaj sa pohybu, nevzdávaj sa svojej samoty, alebo #zodpovedného kontaktu s kamošmi. Užívaj si paddleboarding, pretože kým chodíme pádlovať je dobre :) Ak by si mal zlý deň, tak nezabúdaj na:

9