Paddleboardy a windsurfy JP Australia

JP Australia je prémiová značka pre náročných paddleboardistov, ktorá vo svete paddleboardingu niečo znamená. Značka, ktorá zbiera ocenenia a doviezla do cieľa aj majstra sveta. 

Názov značky tvoria iniciály šampióna vo windsurfingu a legendy tohto športu Jasona Polakowa (JP) z Austrálie. JP Australia bola založená v roku 1997 a vo svojich začiatkoch sa venovala čisto windsurfingu. Stavila na image freestyleového a radikálneho jazdenia vo vlnách . Dnes JP pokrýva celé spektrum windsurfingu, stand up paddleboardingu (SUP) a zameriava sa tiež na foilig. Už od zrodu značky ostáva jej cieľ stále rovnaký - JP Australia sa vyznačuje výrobou inovatívnych a najkvalitnejších dosiek na najvyššej úrovni aké môžeš dostať. 

paddleboard-jp-australia

Kvalitná konštrukcia nafukovacích paddleboardov

Predlaminovaná konštrukcia bez použitia lepidla a kompozitová štruktúra zabezpečuje ten najlepší pomer váhy a tvrdosti nafukovacích paddleboardov na trhu. JP Australia ponúka štyri rôzne konštrukcie nafukovacích paddleboardov najvyššej kvality:

paddleboard-jp-allroundair-se-3ds-technologia

Superior Edition 3DS - Prelaminovaná trojvrstvová konštrukcia Superior Edition je spojením dvoch tesne zlisovaných vrstiev PVC priamo na 1000D polyesterový materiál, čo vytvára dokonale odolnú a pevnú vonkajšiu vrstvu. Táto obalová vrstva je následne strojovo laminovaná priamo na kvalitný 500D polyesterový Dropstitch materiál. Prelaminovaná technológia a kompozitová štruktúra vytvárajú neprekonateľný pomer hmotnosti, pevnosti a odolnosti, ktorý nenájdeš na žiadnom inom nafukovacom paddleboarde na trhu. 

Paddleboardy JP Australia s konštrukciou Superior Edition (SE) sú ešte navyše spevnené techbológiou 3D Stringer

3D Stringer je najmodernejším riešením, ktoré zvyšuje pevnosť nafukovacích paddleboardov. Táto konštrukcia spája vrch, okraje aj spodok paddleboardu do pevného a silného U-profilu. 3D Stringer zvyšuje pevnosť paddleboardu až o 30%. Navyše technológia 3D Stringer zväčšuje spevnený povrch v najviac zaťažovanom mieste státia pri pádlovaní a zvyšuje tak bezpečnosť paddleboardu.

paddleboard-jp-allroundair-le-3ds-technologia

Light Edition a Light Edition 3DS - Prelaminovaná dvojvrstvová konštrukcia Light Edition je tou najlepšou technológiou pre veľmi ľahké paddleboardy. Strojovo prelaminované 2 vrstvy materiálu PVC, ktoré sú zlaminované tesne na sebe vytvárajú dokonale odolnú a pevnú vonkajšiu vrstvu. Táto obalová vrstva je následne strojovo laminovaná priamo na kvalitný 500D polyesterový Dropstitch materiál. Paddleboardy s konštrukciou Light Edition (LE) sú tiež dostupné aj vo vystuženej verzii 3D Stringerom (LE 3DS). 

paddleboard-jp-australia-superlight-technologia

Superlight - Predlaminovaná superľahká konštrukcia je ideálnou voľbou pre začínajúcich ambicióznych paddleboardistov a windsurferov, ktorý hľadajú ekonomické riešenie a prémiovú kvalitu. Paddleboardy z edície Superlight sú vyrobené špeciálnym procesom prelaminácie. Tento technologický proces spočíva v strojovej laminácii viacerých vrstiev do jednej, ktorá má tú správnu tuhosť ako aj pružnosť a nadštandardné vlastnosti proti oderom. V porovnaní s bežnými dvojvrstvovými paddleboardami, v JP Australia odstránili maunálnu aplikáciu lepidla a stým aj priestor na chyby vo výrobe, nadbytočnú váhu a zvýšené zdravotné riziko pre ich pracovníkov. 

Nadštandardná výbava 

Kvalitne spracované detaily a doplnková výbava, ktorá prekračuje bežný štandard ti zaručí radosť z každej jazdy na paddleboarde JP.  

paddleboard jp australia welded seam

Welded seam

Technológia Welded seam zaručuje ešte vyššiu odolnosť. Obvodová hrana a materiál drop-stitch sú na seba navarené horúcim vzduchom, čo vytvára veľmi silné spojenie a robí z dvoch samostatných častí jeden materiál. Táto technológia robí paddleboard bezpečnejším a odolnejším ako klasické spojenie použitím lepidla, ktoré po čase slabne.

Tail Rail Edge

Tail Rail Edge – odtoková hrana zvyšuje výkon a rýchlosť nafukovacieho paddleboardu tým, že umožňuje vode z dna paddleboardu skôr odtiecť. Znižuje sa tým omočená plocha a paddleboard je rýchlejší. Túto technológiu majú špičkové modely SE 3DS a LE 3DS.
paddleboard jp australia tail rail edge
paddleboard jp australia tail rail edge

Jedinečný tvar

Tvar paddleboardov JP Australia vychádza z pretekárskych špeciálov. Široká a hranatá zadná časť paddleboardu je stabilná a pohodlná pri jazde a rovnobežné hrany výborne držia smer. S paddlebordom JP Australia nemusíš stále prehadzovať pádlo z jednej strany na druhú. Špicatý a predĺžený nos dáva paddleboardu rýchlosť, sklz a efektivitu pri každom zábere – šetrí tak tvoje sily a môžeš pádlovať dlhšie. 

Rocker

Rocker je dvihnutá špička paddleboardu. Špička je zdvihnutá akurát, aby si sa cítil pohodlne pri jazde v morských vlnách, či dravej rieke. Zároveň paddleboardy výborne režú hladkú vodu pokojných jazier a priehriad. Pocit, kedy sa cítiš ako by si bol plne naložený tlačný remorkér, či ťahal za sebou ponorenú kotvu s paddleboardom JP Australia nikdy nezažiješ. 
paddleboard jp australia rocker
paddleboard jp australia ventil

Bezpečný a rýchly ventil

Kvalitný ventil pre pohodlné nafukovanie paddleboardu JP Australia má dve polohy. Jednu pre nafukovanie, kedy drží vzduch vo vnútri paddleboardu. Stlačením sa ventil prepne do druhej polohy, ktorá umožňuje rýchle vypustenie vzduchu z nafukovacieho paddleboardu. Balenie sa tak stáva hračkou. Ventil je vybavený poistným uzáverom, tak aby sa nedostal k ventilu prach, piesok alebo voda.

Double action pumpa

Dvojrýchlostná pumpa (Double Action) ti pomôže nafúkať paddleboard doslova za pár minút. Režim double je ideálny na fúkanie vzduchu do paddleboardu až do 5 PSI. Potom si pumpu prepneš do polohy single action, kedy fúkaš len pri potlačení pumpy smerom dole. Takto si natlakuješ paddleboard na ideálny tlak.
paddleboard jp australia double action pumpa
paddleboard jp australia bungee lano

Bungee lano

Elastické Bungee laná v prednej časti paddleboardu umožnujú pohodlný a ľahký transport. Zober si pitie, mobilný telefón v nepremokavom puzdre, či suchý vak s oblečením. Vydaj sa na SUPer Expedíciu bez obmedzení. Poloha v prednej časti je veľmi praktická lebo počas celého výletu máš svoje veci “na očiach”.

Pohodlná EVA pena

Nafukovacie paddleboardy JP Australia sú vybavené frézovanou mäkčenou EVA penou. Táto technológia zaručuje pohodlnú penu, na ktorej je radosť stáť, kľačat, sedieť opalovať sa alebo cvičiť jógu. Tvar diamond skin zaručuje najlepšiu priľnavosť k paddleboardu aj počas radikálnych manévrov. EVA pena na palube paddleboardu tak zlepšuje stabilitu a eliminuje pády, ktoré vznikajú pošmyknutím nohy. 
paddleboard jp australia eva pena
paddleboard jp australia kicktail

Kick tail

Kick Tail je dvihnutá zadná časť EVA peny. Vytvára oporu pri radikálnych manévroch – rýchlych obratoch, či pri jazde vo vlnách alebo na divokej vode. Kick Tail zároveň slúži ako “zarážka” pokiaľ jazdec kráža po paddleboarde smerom dozadu. Kick Tail nájdeš na elitných nafukovacích paddleboardoch od JP Australia, na modeloch SE 3DS.

Neoprénová rúčka

Neoprénová rúčka pre pohodlný transport. Nezáleží, či nesieš paddleboard po pláži alebo práve preskúmavaš tajné zákutia, kde ostatní vodáci nemôžu. Nafukovacie paddleboardy sa vďaka pohodlnej neoprénovej rúčke v strede plaváku nosia s úsmevom.
paddleboard jp australia neoprenova rucka
paddleboard jp australia paddle holder

Držiak na pádlo

Držiakom pádla (Paddle holder) sú vybavené top modely vyrobené technológiou SE 3DS.

Systém US box

Nafukovacie paddleboardy sú výbavené systémom skráteného US boxu. 9” plutvička z kvalitného materiálu, tak veľmi pevne drží a znesie aj zaobchádzanie v drsných podmienkach. Na pripevnenie plutvičky nepotrebuješ žiaden nástroj, či šróbovák. Plutvičku stačí pohodlne namontovať rukou čo ti zaberie len pár sekúnd.
jp australia fin box
paddleboard jp australia d ring

Hliníkový D-ring

Hlíníkový D ring - praktické “očko” z kvalitného materiálu v tvare D. Pripni si sem poistný popruh leash a užívaj si paddleboardovanie v bezpečí. Tento praktický doplnok umožnuje aj prichytenie paddleboardu k mólu, či lodi.

Transportný batoh

Prepracovaný prepravný batoh s vystuženými ramenami sa pohodlne nosí aj na dlhšie vzdialenosti. Batohy od JP Australia patria dlhodobo k najkrajším na trhu. Okrem paddleboardu do neho zmestíš všetko dôležité, skladacie 3 dielne paddleboardové pádlo, pumpu, ale aj obľúbené plavky, uterák a opaľovací krém. Model SE je vybavený kolieskovým batohom, ktorý zvládne aj dlhé presuny po letiskových halách s prehľadom.
kolieskovy batoh na paddleboard jp australia
paddleboard jp australia le technologia

Možnosť windsurfu

Značka JP Australia má windsurfing vo svojej DNA. To dokazuje na rade praddleboardov Windsupair, ktoré zaručujú dokonalý windurfový zážitok. Keď sa dvihne vietor, stačí pridať windsurfovú plachtu. 10''stredová plutvička umožňuje lepší výkon pri jazde vo vetre.

Pevné paddleboardy JP Australia

Pre ozajstných paddleboardových fajnšmekrov ponúka značka JP Australia široké portfólio pevných paddleboardov. V ponuke nájdeš pevné dosky rôznych tvarov, ktoré sú špeciálne určené do rôznych podmienok. Ich obratnosť si vychutnáš vo vlnách na surfových doskách, rýchlosť si zase užiješ na touringových alebo pretekárskych paddleboardoch. Pevný paddleboard je skvelou voľbou, potrebuješ však mať miesto kam ho uskladniť. Pevný paddleboard JP Australia môžeš vystavovať na obdiv vo svojom dome pri pláži či houseboate, kde zaručene bude pútať pozornosť aj keď na ňom práve nejazdíš. Kvalitná konštrukcia a prevedenie s dôrazom na prepracované detaily sú u JP samozrejmosťou. 

pevny-paddleboard-jp-australia - kópia

Ak máš záujem o pevný paddleboard JP Australia neváhaj sa nám ozvať telefonicky alebo mailom na info@neonmars.sk

konstrukcia-pevneho-paddleboardu-jp-australia

Neonmars odporúča

paddleboard jp australia allroundair se 3ds

Paddleboard JP Australia Allroundair SE 3DS

Univerzálny paddleboard, ktorý uspokojí potreby širokého spektra jazdcov. Vyniká svojou inovatívnou trojvrstvovou konštrukciou, ktorá zabezpečuje tú najvyššiu kvalitu.  viac info

Paddleboard JP Australia Windsupair LE 3DS

Perfektné spojenie allround paddleboardu na všestranné využitie a windsurfu. Ponúka prémiovú kvalitu a neuveriteľne nízku hmotnosť. viac info
paddleboard jp australia windsupair le 3ds
paddleboard jp australia cruisair le

Paddleboard JP Australia Cruisair LE

Perfektný paddleboard na každodenné pádlovanie, výlety a fitness. Vyniká svojou veľmi ľahkou a odolnou konštrukciou. viac info

 

Pre celú ponuku nafukovacích paddleboardov JP klikni na Nafukovacie paddleboardy JP Australia

Aj Neonmars priekopníci jazdia na JP Australia

Sám zakladateľ Neonmars a #seftrener Kuso jazdí vo vlnách na svojom "pevňáku" JP Australia.

Okrem paddleboardu si Peťo rád zajazdí aj na foil boarde od JP Australia.

Janka Laura poctivo testujú JP novinky na ranných pádlovačkách. 

paddleboard-jp-australia-neonmars

Ak si dávaš záležať na tej najlepšej kvalite, špičkovom výkone a nechceš iba obyčajný paddleboard, SUP od JP Australia je presne pre teba.  Pri pádlovaní na paddleboarde JP sa budeš cítiť ako premiant na pláži, pretože ti zaručí nie len maximálny výkon, ale aj obdiv ostatných paddleboardistov. Paddleboardy JP Australia vynikajú nad ostatnými nafukovacími SUPmi svojou kvalitou a prepracovanýim detailami. Bez ohľadu na to aká je tvoja úroveň, od úplných začiatočníkov až po majstrovských pretekárov, široké portfólio JP Australia pokryje všetky tvoje potreby.

Nezabudni nás sledovať na facebooku a instagrame, označuj #neonmars a zdieľaj s nami svoje SUPer zážitky.