Krumlovský vodácky maratón 2019

Druhý októbrový víkend je už pevným termínom v kalendári pre tradičný Krumlovský vodácky maratón. Že išlo o veľkolepú vodácku udalosť bolo vidieť aj cítiť vo vzduchu, a na štarte samozrejme nemohol chýbať ani náš Neonmars tím.

_DSF3476
Zdroj: krumlovskymaraton.com 


Krumlovský vodácky maratón je najväčší vodácky maratón v Českej Republike. Preteká sa na rieke Vltava s cieľom v Českom Krumlove. Dĺžka trate je 36 km pre pevné lode so štartom vo Vyššom Brode a 25 km pre rafty, SUPy a pramice, ktoré štartujú v Rožmberku nad Vltavou. Každoročným pravidlom je bohatá medzinárodná účasť a úžasná atmosféra. Tento rok sa na štarte zúčastnili pretekári z 24 rôznych štátov.

_DSF2994
 Zdroj: krumlovskymaraton.com 


Iba pár stupňov nad nulou a hmla, tak vyzeralo sobotňajšie ráno na štarte. Počasie sa však veľmi rýchlo umúdrilo a asi 160 paddleboardov, 10 megaboardov, pramice a rafty sa na štarte zhromažďovali už za príjemného slnečného počasia. Podmienky boli ideálne a vyše 1300 účastníkov dokazovalo, že aj 17. ročník tejto parádnej akcie bude stáť za to.

878A0580

 Zdroj: krumlovskymaraton.com 

 
Trať bola naozaj divoká, hlavne vďaka množstvu búrlivých hatí, ktoré vedeli pretekárov potrápiť. Tieto občas nútili k ráznym krokom, a museli sme tak pristúpiť napríklad aj na zrezávanie plutvičiek na našich SUPoch.

DSC_6561
 Zdroj: krumlovskymaraton.com 

 
Bolo vidieť, že pretekári pádlujú s radosťou a celý závod si užívali. Veď čo môže byť krajší zážitok ako obdivovať krásy Českého Krumlova z paluby paddleboardu?
 
Počas celého maratónu si mohol sledovať aj live prenos a tie najaktuálnejšie informácie priamo od nášho šéftrénera Sadroviča. Na našich instagramových storkách ti prinášal najhorúcejšie zábery či už z dojazdu do cieľa alebo z občerstvovacej stanice. Všetky príbehy ešte stále nájdeš vo výbere na našom instagrame. Aby ti však z najbližšej akcie nič neuniklo, nezabudni nás sledovať.

_DSF3487
  Zdroj: krumlovskymaraton.com 

Ak ťa zaujíma ako pádlovali tí najlepší, kompletné výsledky môžeš čeknúť TU.
 
A my sa už sa tešíme, čo prinesie ďalší ročník. Dovtedy si však nenechaj ujsť ďalšie SUPer akcie, o ktorých ťa pravidelne informujeme na našom facebookuinstagrame.