Prichádzajú krídla! Zoznám sa so SUP wing / Foil wing / Crosswing

Aj ty sa sťažuješ, že túto jeseň priveľmi fúka? Zabudni už, že ti vietor zničil účes na stužkovú, čítaj ďalej a vyťaž z tohto počasia maximum zábavy s krídlom. Bez ohľadu na to na akej doske jazdíš!

IMG_9017

Predstavujeme úplne nový spôsob ako si môžeš užiť čas na svojej obľúbenej doske. Či už si nadšený SUPer, skejťák alebo sa celú zimu preháňaš po horách na snowboarde, s nafukovacím krídlom teraz môžeš potenciál svojej dosky využiť na plno. A hlavne sa pri tom zabaviť. 

IMG_0350

Čo je to krídlo a ako ho môžeš využiť
 
Pýtaš sa o akom krídle je reč? Určite je ti známy windsurfing či kitesurfing. Vodné športy, kde je hlavným elementom vietor. Celá stavba windsurfu je však pomerne zložitá. Potrebuješ veľa komponentov ako sťažeň či rahno a ovládanie tiež nie je prispôsobené úplným začiatočníkom. Pri kite sa zase nezaobídeš bez dlhých šnúr, dostupnej veľkej pláže a pomoci pri štarte. Predstavujeme ti niečo oveľa dostupnejšie. Teraz môžeš skúsiť aké je to byť poháňaný vetrom oveľa jednoduchším spôsobom a to aj keď si úplný začiatočník. Hlavnou výhodou nafukovacieho krídla je práve jeho veľmi jednoduché ovládanie. Pokiaľ ho chceš použiť so SUPom, nepotrebuješ žiadne predchádzajúce skúsenosti. Samotné krídlo držíš holými rukami a to ti lieta priamo nad hlavou. Ovládanie na foilboarde je taktiež veľmi jednoduché. Odporúčame ti však skúsiť wing foil už po predchádzajúcej skúsenosti so samotným foilboardom ťahaným za člnom a zoznámením sa s krídlom napríklad na paddleboarde. 

G0112179

Veľkou výhodou nafukovacieho krídla je práve jeho kompaktnosť. Jednoducho ho kdekoľvek rozbalíš, behom pár sekúnd nafúkneš a môžeš lietať. Sfúknutie ti taktiež zaberie niekoľko sekúnd a celé krídlo vieš následne zložiť do malého balíčka, ktorý prihodíš do batohu a môžeš vyraziť na ďalšie zaujímavé veterné miesta.

IMG_0345 

9 dôvodov prečo vyskúšať krídlo 

Jednoduchosť. Všetko čo potrebuješ spraviť aby si mohol lietať ti zaberie nie minúty, ale sekundy.  

Žiadna výstroj. Žiadne zbytočnosti. Jednotnosť a ucelenosť. Všetko čo potrebuješ na ovládanie krídla je začlenené v jeho dizajne. 

Nafukovacie. Navrhnuté na použitie vo vode. Oceány, jazerá, rybníky. Kdekoľvek, kde je vietor a voda. 

Prístupnosť. Štartuj kdekoľvek. Z pláže, jazera alebo prístavu. 

Kompaktnosť. Poskladáš ho do malého balíčka. 

Všestrannosť. Využiteľné v širokom spektre vodných a suchozemských športov. 

Kompatibilita. Použiteľné s tisíckami existujúcich boardov. 

Jednoduché na použitie. Rýchle na naučenie sa. 

Bezpečnosť. Plná kontrola nad ovládaním. 

IMG_8754

Ty sa pýtaš, Neonmars odpovedá
 
Má lietanie s krídlom nahradiť kite alebo windsurf? 

Nie. Krídlo ti prináša jedinečný zážitok, ktorý je  úplne odlišný od kitesurfu alebo windsurfu. Má mnoho unikátnych čŕt, ktoré sa dajú využiť v špecifických podmienkach, situáciách a lokalitách. Krídlo môžeš pridať k svojej záľube v kite a windsurfe a ešte si tak rozšíriť možnosti zábavy na vode.
 
Pre koho je toto krídlo určené? 

Doslova pre každého. Dosahuje výkon, ktorý ocenia skúsení jazdci a je dostatočne bezpečné aby navnadilo aj úplných nováčikov.
 
Kde môžem krídlo použiť? 

Nafukovacie krídlo vieš použiť na akejkoľvek vodnej ploche alebo na súši bez ohľadu na jej veľkosť. Či už je to oceán, jazero, rybník alebo nádrž. Svoje uplatnenie nájde všade.
 
Sú pri lietaní s krídlom podobné obmedzenia ako pri kitesurfingu čo sa týka prístupu? 

Keďže krídlo nemá žiadne laná ako kite, nespája sa s rovnakými obmedzeniami ako je tomu niekedy pri kitesurfingu. To znamená, že ho môžeš používať aj v blízkosti letísk a oblastí, ktoré sú bežne určené ako windsurfové zóny (v platnosti s miestnymi pravidlami).
 
Koľko miesta potrebujem, aby som vzlietol? 

Absencia lán ti umožňuje vzlietnuť na miestach, kde to normálne s kiteom možné nie je. S krídlom môžeš štartovať priamo z prístavu, lode a úzkych pobreží (pláže a jazerá so stromami blízko k vode). Unikátny dizajn a prirodzená funkcia samotného nafukovacieho krídla nepredstavuje prakticky žiadne riziko pre ostatných návštevníkov pláže. So správnymi opatreniami sa dá pripraviť na používanie aj zložiť pred ďalšími ľuďmi na pláži.
 
Je krídlo náročné na zostavenie? 

Jednoduchosť. To je jedna z hlavných predností. Príprava na použitie trvá menej ako minútu. Každá časť potrebná na jeho ovládanie je už súčasťou krídla.
 
Ako sa krídlo prenáša? 

Ide o plne nafukovacie krídlo. To znamená, že keď ho sfúkneš, môžeš ho zbaliť do neuveriteľne malého obalu. Takto zbalené krídlo sa zmestí do ruksaku alebo príručnej batožiny.
 
Aký typ dosky môžem s krídlom použiť? 

Prakticky akúkoľvek dosku, ktorá vyhovuje podmienkam, kde chceš jazdiť. Či už je to na vode alebo na súši, krídlo bude poháňať dosku, ktorú preferuješ. 
 
Je lietanie s krídlom bezpečné? 

Pokiaľ ide o ľahkú nafukovaciu konštrukciu a intuitívnu funkciu, je neuveriteľne bezpečné. Kontrola nad krídlom je veľmi jednoduchá a pokiaľ ho úplne pustíš keď je spojené s leashom na zápästie, okamžite stratí pohon s prakticky žiadnym zvyškovým ťahom. Krídlo samo o sebe predstavuje minimálne až žiadne nebezpečenstvo pre jazdca alebo ostatných v okolí. 

 

Neonmars odporúča

nafukovacie kridl naish wing surfer

Nafukovacie krídlo Naish Wing Surfer

Naish Wing-Surfer je dokonalé ručné nafukovacie krídlo. Je to kríženec medzi windgsurfovou plachtou a kiteom, ale bez pevným častí a bez šnúr.  viac info

Nafukovacie krídlo Duotone Foil Wing Unit

Ľahké a jednoduché nafukovacie krídlo, ktoré zbalíš do kompaktných rozmerovviac info
paddleboard skiffo sun cruise 12
rodinny paddleboard wattsup seal

Nafukovacie krídlo Duotone Foil Wing Echo

Extrémne stabilný a pevný XL rodinný nafukovací paddleboard s vysokou nosnosťou a priestrannou plochou pohodlne unesie aj viac osôb. viac info

 

Keďže krídla začínajú byť naozaj IN, máš mnoho možností výberu. My do pozornosti dávame zaujímavé krídla legendárnej značky Naish. Tieto nadupané kúsky už vieš  zohnať aj u nás v Neonmars. Ďalšie detaily sa dozvieš čoskoro a ak ešte predsa len potrebuješ trochu inšpirácie určite čekuj naše príspevky na facebooku a instagrame, sleduj eventy a poď si s nami zalietať aj ty!