5 naj technicko-cestovných vychytávok z PaddleExpo

SUPuješ, objavuješ, zažívaš a nevynecháš žiadnu SUPer Expedíciu? Náš tím ti z PaddleExpa prináša špičkové technické vychytávky, ktoré ti umožnia zobrať tvoj obľúbený paddleboard úplne všade.

IMG_1526
 
1. Aj hardboard môže byť praktický
 
Ak si SUPer cestovateľ a svoju dosku berieš so sebou na tie najlepšie surferské spoty, tento board je niečo pre teba. Okrem krásneho dizajnu, z ktorého ti padne sánka, hlavnou črtou tejto novinky je jej skladateľnosť. Tím značky Sunova cestoval s touto doskou po pretekoch na celom svete a teraz ju môžeš vyskúšať aj ty. Rozlož ju na dve časti a už ti nič nebráni vziať ju všade so sebou. Zložíš ju bez akýchkoľvek komplikácií pomocou dvoch karbónových tyčí, ktorými jednoducho spojíš oba kusy dosky k sebe. Celú túto vychytávku môžeš mať už za 550 eur.  


 
2. Na veľkosti záleží
 
Niekoľko násobne ocenená ultraľahká edícia SUPov Airboard prichádza s novou technológiou. Má takmer o polovicu nižšiu hmotnosť ako bežná doska a špeciálny dizajn, vďaka ktorému ho poskladáš na veľkosť o 50 % menšiu ako klasický SUP. Hmotnosť iba 5,6 kg ti umožní bez problémov ju hodiť na chrbát a vyraziť k vode.

IMG_1451
 
3. Coasto schudlo o 40 percent
 
Pokiaľ ti ide o pohodlný transport, ani Coasto ťa nenechá v štichu. Ich novú dosku jednoducho poskladáš do kompaktnej transportnej tašky, ktorú vieš prispôsobiť až na tri rôzne veľkosti. Dosiahneš tak až o 40 % menšie balenie ako pri klasickom paddleboarde. Doska vyniká špeciálnym drop stitch materiálom, ktorý umožňuje jej skladananie zo strán. Taktiež nás pozitívne prekvapilo 4 dielne skladacie pádlo, ktoré prejavuje minimálnu vôľu a solídnu pevnosť. Prihoď do vaku pumpu a si pripravený vyraziť na tú najlepšiu SUPovačku.

IMG_1487_1
 
4. Keď je balenie pretekárského paddleboardu hračka
 
Zapotíš sa pri skladaní svojej dosky viac ako na samotných pretekoch? NSP prichádza s horúcou novinkou, ktorá je momentálne dostupná iba v 5 prototypoch.
 Celý finbox vieš jednoducho vybrať a doska ostane úplne hladká a ohybná. Je to unikátne riešenie, pri ktorom je finbox uchytený iba suchým zipsom a sme zvedaví ako sa táto novinka pri testovaní osvedčí.  Zabudni na nepekne zrolovanú dosku, odteraz musí všetko sedieť perfektne.

IMG_1545
 
5. Indiana prináša 2dielny USbox
 
Nad tým ako čo najefektívnejšie zložiť SUP sa zamýšľali aj dizajnéri v Indiane. Dokáže ťa skladanie paddleboardu pekne potrápiť? V Indiane na to mysleli a predstavujú inovatívny dvojdielny finbox. Namiesto jedného pevného dielu, plutvičku upevníš iba spredu a zozadu. Vznikne ti tak priestor pre jednoduchšie skladanie a efektívnejšie zbalenie.

IMG_1437

 
Tak čo, zaujali ťa tieto technické novinky alebo už plánuješ najbližší trip? Ak ešte potrebuješ nejakú inšpiráciu na miesta kam sa určite oplatí SUP si pribaliť, čekuj naše tipy na tie najepickejšie SUP destinácie.