Top 10 epických SUP destinácií

Precestuj svet nielen prstom na mape, ale paddleboardom po vode! Ak rád objavuješ tajné spoty podobne ako my v Neonmars, tak zober pas a SUP a objav top 10 epických SUP destinácií. 

  1. Bali, Indonézia – paddleboardovanie s korytnačkami na Gili Trawangan

Bali je nielen surferský raj, kde zastal čas v kalifornskej hippie ére, ale aj ideálna destinácia na pre tvoj nafukovací paddleboard. Na Bali nájdeš nekonečné množstvo možností, či už chceš na SUP-e surfovať na poriadnych vlnách alebo ho využiť ako dopravný prostriedok pri hľadaní tých najlepších šnorchlovacích spotov. Stačí pripnúť SUP o tvoj skúter a môžeš vyraziť za dobrodružstvom.

top-10-epickych-sup-destinacii-neonmars-paddleboard-Bali-Gili-snorchlovanie

top-10-epickych-sup-destinacii-neonmars-paddleboard-Bali

Náš šéftréner Kuso našiel top balijský spot za teba - Gili Trawangan. Počas pádlovania okolo tohto ostrovčeka budeš mať nezabudnuteľných spoločníkov – morské korytnačky! Preto sú povinnou výbavou, okrem pádla aj potápacie okuliare a šnorcheľ.

  1. Český Krumlov, Česká republika - zúčastni sa vodáckeho maratónu 

Druhý spot je čo by kameňom dohodil – u našich českých bratov. Vltava preteká malebným mestečkom Český Krumlov, ktoré je top destináciou pre vodákov. Na tomto spote si môžeš zapádlovať s partiou na megaboarde ale aj nasadiť prilbu a užiť raft.

Ak si súťaživý typ, tak určite nevynechaj každoročný Krumlovský vodácky maratón, ktorý sa koná v októbri.

top-10-epickych-sup-destinacii-neonmars-paddleboard-krumlovsky-vodacky-maraton-2

Zdroj: http://www.kibokoboards.cz/galerie/krumlovsky-vodacky-maraton-2018/

  1. Fjordy, Nórsko - whalewatching priamo z paddleboardu

Z trópov sa pôjdeme schladiť na sever. V pokojných fjordoch schladíš svoju horúcu hlavu a na chvíľu sa ocitneš vo Vallhalle.

top-10-epickych-sup-destinacii-neonmars-paddleboard-norsko-fjord

Zdroj: https://supnorway.com/

Bojíš sa, že ti tam bude zima? Správne oblečenie na SUP a ranný jarný tréning so Šéftrénerom na bratislavských jazerách ťa pripravia na všetky podmienky.

  1. Havaj, USA - raj všetkých surferov

Kde inde ísť paddleboardovať ako do kolísky surfingu? Začni na ikonickej Waikiki beach známej svojimi dlhými pomalými vlnami. Medzi presunmi na ďalšie spoty nezabudni na pravidelný pitný režim v podobe čerstvých kokosov.

Aloha.

top-10-epickych-sup-destinacii-neonmars-paddleboard-hawaii

Zdroj: https://www.islesurfandsup.com/the-best-places-to-paddle-board-in-hawaii/

  1. Fuerteventura, Kanárske ostrovy - #tajnyspot šéftrénera

Fuerte je naša celoročná go-to destinácia. Okrem surfovania a paddleboardovania môžeš na tomto veternom ostrove vyskúšať aj svoj wind SUP. Teplota sa tam celoročne drží medzi 20-30°C a máme tam svojich paddleboardových guru. Tajný spot, kde si vychutnáš ranný východ slnka ti poradí Mišo Chovan – fuerteventurský lokál.

top-10-epickych-sup-destinacii-neonmars-paddleboard-fuerteventura

Kvalitu spotu a niekoľko noviniek, ktoré nájdeš na Neonmars v sekcii e-shop, otestoval Kuso a Peťa. A ako hodnotia Fuerte? 10 z 10!

top-10-epickych-sup-destinacii-neonmars-paddleboard-fuerteventura-jp-australia-kiboko

  1. Benátky, Taliansko - vymeň gondolu za SUP!

Vyhni sa turistami preplneným uličkám a spoznaj mesto z vody! Namiesto gondoly si nafúkni svoj SUP a objav svoj #tajnyspot v spletitých kanáloch ikonického mesta na vode.

top-10-epickych-sup-destinacii-neonmars-paddleboard-JP-australia-Benatky

Zdroj: http://jp-australia.com/2017/sup/leonardo-toso-crosses-from-lignano-to-venice-on-a-sup/

Btw, Benátky nie sú jediným mestom, ktoré ti umožnia jeho spoznávanie „z dosky“. Odporúčame ti aj Amsterdam, Londýn alebo Benátky severu – Kodaň.

A nezabudni na naše hlavné mesto. Bratislavu si môžeš prezrieť už v 29. júna z Dunaja počas nášho pripravoveného Neonmars SUP eventu. Viac info čoskoro. 

  1. Nový Zéland - objavuj rieky, jazerá aj oceán na paddleboarde

Austrália a Oceánia ponúkajú mnoho prekrásnych pláží a zákutí, kde sa budeš cítiť ako na gýčovej pohľadnici. Zo stoviek ostrovov a pláží na ktorých nájdeš divoké klokany sme nakoniec vybrali Nový Zéland. Prečo? Pretože nemusíš prebrázdiť XY krajín so svojim nafukovacím paddle boardom v batohu na chrbte – Nový Zéland má všetko! Tyrkysové ľadovcové jazerá, mini ostrovy, vlny, jaskyne a skalné prevysy, divoká voda a drsné raftovacie podmienky alebo hladinka ako zrkadlo. Krajina, kde je viac oviec ako obyvateľov.

top-10-epickych-sup-destinacii-neonmars-paddleboard-novy-zeland-wanaka

Zdroj: https://www.backpackerguide.nz/10-best-places-to-sup-in-new-zealand/

  1. Kykladské ostrovy, Grécko - za dokonalými plážami nemusíš letieť ďaleko

Stovky ostrovčekov = tisícky SUPer možností. Grécko je geniálne v dostupnosti a rôznorodosti. Nemusíš minúť svoje úspory na letenku na Bora Bora, tyrkysové pláže s dokonale bielym pieskom objaviš aj na Kykladských ostrovoch. Túžiš po viac adrenalíne ako po azúrovom gýči? V Grécku objavíš aj spoty, kde sa môžeš učiť surfovať na vlnách so svojim SUPom.

top-10-epickych-sup-destinacii-neonmars-paddleboard-grecko

Zdroj: http://en.protothema.gr/greece-and-its-gorwing-sup-enthusiasts-pics-vids/

Tajný tip: ostrov Milos – lokálmi nazývaný aj perla Grécka. Turistami zatiaľ neobjavený ostrov sopečného pôvodu s plážami, ktoré ti vyrazia dych.  

  1. Korintský prieplav - zaži unikátny paddleboard zážitok

V Grécku ešte ostaneme. Ale zo šíreho mora si teraz zapádluješ do trochu „stiesnenejších podmienok“. Jeden z najznámejších prieplavov sveta - Korintský prieplav – prepája Korintský záliv s Egejským morom a je dlhý 6,3 km, široký 25 m a hlboký 8 m.

V rámci tajných tipov šéftrénera okrem spotu prinášame tip na SUPer event – Corinth Canal SUP Crossing – world’s straightest SUP race. Preteky s bohatým sprievodným programom sa konajú vždy na jeseň.

top-10-epickych-sup-destinacii-neonmars-paddleboard-korintsky-prieplav

Zdroj: http://corinthcanalsupcrossing.gr/previous_events/corinth2018-2/

  1. Kitzsteinhorn, Rakúsko - pádlovanie pri ľadovci u susedov

U našich ďalších susedov sa v Alpách skrýva poklad – krištáľovo čisté jazerá v okolí Salzburgu. Jediné, čo bude čeriť ich pokojnú zrkadlovú hladinu bude tvoje pádlo. Pomôcka – do navigácie hoď Zell am See a Kaprun.

top-10-epickych-sup-destinacii-neonmars-paddleboard-Kitzsteinhorn-Rakusko

Zdroj: https://www.sharksups.com/the-top-ten-bucket-list-of-paddleboarding-destinations/

Balíš sa už na cesty? Použi hashtag #neonmars a #tajnespoty a zdieľaj svoje zážitky s Neonmars na našom Facebook a Instagram profile.