Paddle sport show Lyon

Nedávno sme navštívili medzinárodnú Paddle Sport Show vo francúzskom Lyone, ktorá bola zameraná na paddleboarding. Na aké novinky sa môžeme všetci tešiť? Prečítaj náš report.  
Topka z výstavy
Značka Fidlock predstavila bohatú ponuku vodotesných obalov rozličných veľkostí. Firma kúpila populárneho výrobcu Gooper, prepracovala jeho produkty a zlepšila distribučnú sieť. Produkty Fidlock sa vyznačujú zatváraním na magnety, ktoré je veľmi spoľahlivé. Mobil vytiahneš aj odložíš späť do obalu expresne rýchlo.  Absolútna topka pre paddleboardistov je podľa nás ľadvinka, kde sa zmestí okrem mobilu aj peňaženka a kľúče od auta. Vyrába sa v priehľadnej alebo v čiernej farebnej verzii. 

Moai - štýlový holandský výrobca doniesol osvedčené modely, ktoré ste mohli počas sezóny testovať v našom test centre AZURO AZURO na bratislavskej Kuchajde. Ale pridal aj novinky - krásne vyladený nafukovací paddleboard, ktorý sa hrdí dovetkom MOAI Limited Edition. “Limitky” od MOAI dostali krásny priam indiánsky dizajn a budú sa dodávať v dvoch veľkostiach 11'6 a 12'6. Okrem toho pribudla populárna 11'6ka aj v klasickej azúrovo oranžovej kombinácii. Ďalšie plány paddleboardovej značky MOAI sú priniesť na trh nafukovací windsup a nafukovaciu foilovú dosku. Už teraz netrpezlivo čakáme, kedy budú k dispozícií. K stáliciam od značky Moai patrí rodinný paddleboard Moai 12'4 Family , ktorý sa dodáva s dvoma pádlami a na palubu je možné upnúť 2 sedačky. Takže jeden board v sebe schováva rodinný paddleboard aj kajak.

Všetky produkty Moai si môžeš pozrieť tu.

Aqua Marina - populárny čínsky výrobca predstavil na budúci rok hneď niekoľko noviniek. Nový nafukovací raceboard, dámsky paddleboard Coral 11'6 v prevedení cruiser, novú dosku na divokú vodu Rapid, na vlny Wave, či windsup Blade. Taktiež k rozsiahlym zmenám prišlo aj pri nafukovacích kajakoch a skoro všetky dostali vylepšený dizajn a hlavne kvalitný transportný batoh - na štýl paddleboardového batohu. Takže odteraz, čaká aj kajakárov pohodlné nosenie a na staromódne tašky môžeme zabudnúť.  

Všetky produkty Aqua Marina si môžeš pozrieť tu.

Gladiator je značka, ktorá je stále populárnejšia medzi našimi zákazníkmi. Je to vďaka priaznivej cene, výbornej technológii a bohatému príslušenstvu. Tento rok si povedali, že keď inovovať, tak poriadne. A u Gladiatoru nezostal kameň na kameni. Rada LT zmenila názov na ORIGIN a namiesto základnej bielej farby budú mať paddleboardy základnú farbu sivú, ktorá bude doplnená o farbu modelu. Rada PRO a PRO DIZAJN sa zlúčila do jednej - takže v novej sezóne sa môžeme tešiť na parádne farby a skvelé dizajny ale v cenovej kategórii Pro, teda cca o 100 euro lacnejšie. Farebnou zmenou prešla aj rada ELITE, ktorej základom je ľahučký dropstitch woven. 

Všetky produkty Gladiator si môžeš pozrieť tu.

Zray predstavil nový elektrický motor pre paddleboardy. Ovláda  sa veľmi príjemne pomocou hodiniek, ktoré sú súčasťou balenia. Výhoda nového motoru od ZRAY je, že nemusíš mať žiadnu prídavnú batériu. Motor dosahuje rýchlosť až 7 km za hodinu. Táto rýchlosť bohato prevyšuje bežné výletne tempo, ktoré je na úrovni 4-5 km/h. Maximálna výdrž batérie je 60-90 minút podľa rýchlosti jazdy.

Všetky produkty Zray si môžeš pozrieť tu.

Spinera predstavila bohatú kolekciu nafukovacích kajakov, záchranné vesty a samozrejme nafukovacie paddleboardy. Z tejto rozsiahlej ponuky nás najviac zaujali Ultra light verzie - LIGHT 9’10 ULT tyrkysová s červenými prvkami (300x77,5x15 cm) , 10'6 ULT oranžová(320x83,5x6 cm), 11’2 ULT červená (340x84,5x15 cm), 11’8 ULT zelená (360x84,5x15 cm). Všetky tieto Light modely majú krásny dizajn vpredu s grafikou slnka a vín a vzadu hôr a mesta. 

Všetky produkty Spinera si môžeš pozrieť tu.

  
Wattsup predstavil 4 nové modely. K populárnym modelom allround pridal športoveršie tvary cruiser. Bohužiaľ vzorky meškali a tak predstavenie prebehlo iba v katalógu, ale aj tak je na čo sa tešiť. Okrem obľúbenej klasiky GUPPY 9', JELLY 9'6, SAR 10', ESPADON 11', MARLIN 12' a SEAL 12'8 to budú nové MAKO 10'5(318x81x15 cm), BREAM 10'6(320x81x15 cm), PIKE 11'6(350x84x15 cm) a WHALE 14'8(442x89x15 cm). Nová rada určite zaujme pekným farebným prevedením a samozrejme aj tvarom.
Všetky produkty Wattsup si môžeš pozrieť tu.

Skiffo populárna rodinná značka z francúzska ponecháva kolekciu nezmenenú aj pre rok 2022, hlavne vďaka modelom Sun Cruise. Tak ako sa aj na futbale hovorí, víťazná zostava sa nemení. Ostávajú teda modely z Tropical collection - dámsky Elle 10'4 a pánsky  Lui 10'8. Oba ľahučké s Triple Stringer Technology - trojvrstvovou výstužou ktorá slúži na jej spevnenie. V rodinnej kolekcii Sun Cruise sú k dispozícií hneď 3 veľkosti Sun Cruise 10'2, Sun Cruise 11'2 a Sun Cruise 12'. Nafukovacie paddleboardy Skiffo Sun Cruise sú bohato vybavené paddleboardy, ku ktorým sa dá pripnúť kajaková sedačka, majú 4 neoprénové putká na palube a sú vyrobené odolnou 2-vrstvovou technológiou Fusion Dropstitch.

Všetky produkty Skiffo si môžeš pozrieť tu.

Coasto značka žije! Viacerí ste sa  nás pýtali, čo sa stalo so s populárnou značkou Coasto. Bohužiaľ počas sezóny mali problém s dodávateľským reťazcom, a tak sa stalo, že k paddleboardom nemali mäkčenné EVA peny. Tento problém by mal byť zažehnaný a na ďalšiu sezónu nás čakajú overené modely od Arga, cez Nautilus a Turbo až po Cruiser.  

Všetky produkty Coasto si môžeš pozrieť tu.

 
Abstract je francúzska značka, ktorá sa zameriava na dámske nafukovacie paddleboardy. Ich paddleboardy sú vzhľadom veľmi atraktívne a obľúbené aj vďaka jazdným vlastnostiam a váhe. Paddleboardy Abstract sú veľmi živé a majú lákavé farebné prevedenie. Pre elegantné slečny a dámy je v ponuke sivo-piesková farba modely Jaws 10' Sable a Saku 11'6 Sable . Pre milovníčky živých farieb sú k dispozícií do zelena ladené paddleboardy Palma 10'2 Topaze a Coral 10'6 Topaze. Farbu ruží pripomínajú tajomná bordová na paddleboardoch Coral 10'6 Saphir  a Saku 11'6 Saphir. Samozrejme v dámskej dizajnovej kolekcii nafukovacích paddleboardov nesmie chýbať zmyselná červená na modeloch Jaws 10' Ruby a Palma 10'2 Ruby. Pre mladšiu generáciu odporúčame hravú oranžovú Gaia 9'8 Terra.
Všetky produkty Abstract si môžeš pozrieť tu.

Aquadesign nechává nezmenenú kolekciu nafukovacích paddleboardov aj pre rok 2022. Highlightom tejto francúzskej značky bol dámsky nafukovací paddleboard Lava 9'8, ktorý má krásne farebne prevedenie - kombináciu fialovej a oranžovej, ktorá je trendom do budúcej sezóny. Majitelia rodinnej firmy Aqua Design nás informovali, že akurát naskladňujú vesty. Taktiež sa veľmi ospravedlňovali všetkým našim klientom, že tento rok nedokázali pre logisticke problémy subdodávateľov dodať tovar na čas.  

Všetky produkty Aquadesign si môžeš pozrieť tu.

  
Lozen je drúha značka patriaca do rodinnej firmy spolu so značkou Aqua Design. A taktiež platí,  že víťazná zostava sa nemení. Do pozornosti dávame veľmi stabilný nafukovací paddleboard s možnosťou windsurfingu - Lozen 11' Windsup. Tento windsurfový paddleboard je vďaka predlaminovanej konštrukcii ľahučký a vo veľmi príjemnej veľkosti (335x79x12,5 cm). S nosnosťou 130 kg si ho určite užije celá rodina vrátane akčných rodičov windsurfistov. Nafukovací windsup Lozen 11' je výborný aj na jazdu s Wingom - nafukovacím krídlom.
Všetky produkty Lozen si môžeš pozrieť tu.  

Indiana švajčiarsky výrobca paddleboardov, surfov a foilov predstavil širokú novú kolekciu. Čo sa týka počtu hydrofoilových dosiek a hydrofoilov bola expozícia Indiana najväčšia zo všetkých. Novinka pre rok 2022 je nový tvar hydrofoilových dosiek pre wingfoiling vo veľkostiach 118, 108 a 98 litrov, ktoré dostali menej skosené hrany - sú tak stabilnejšie a viac “foil specific”. Keďže odlepenie od vodnej hladiny a dopady sú na týchto wingfoilových surfoch o niečo náročnejšie, sú tieto boardy určené skôr skúseným “rajderom”. Samozrejmosťou bola aj bohatá ponuka nafukovacích foilboardov, ktoré budú v novej sezóne vybavené novým foil boxom a mali by garantovať bezproblémové uchytenie foilu. Rádioaktívna zelená farba z dna wingfoilových dosiek sa dostala aj na palubu. A traduje sa, že vďaka tejto farbe máš o jeden level lepšiu výkonnosť. Zaujalo aj nové predné krídlo na hydrofoil - High aspect, ale keďže je vo fáze ladenia, žiadne ďalšie informácie sa nám nepodarilo získať. 

Všetky produkty Indiana si môžeš pozrieť tu.

 
Sic Maui vystavil svoje vlajkové “lode” a to pevné karbonové paddleboardy RS a Atlantis. Dokonalými tvarmi týchto pretekárskych špeciálov by sme sa pokojne mohli kochať aj celý deň. Avšak museli sme si obzrieť aj novinku a to nafukovaciu wingfoilovú dosku. Pomaly ale isto sa aj pre nafukovacie dosky stavajú inserty na pútka a masívna karbónová platňa do ktorej sa chytá hydrofoil - štandardom. Nafukovacia hydrofoilová / wingfoilová doska je vďaka tejto platni pevná pod nohami a zároveň hydrofoil nepruží.
Všetky produkty Sic Maui si môžeš pozrieť tu.

  

Anomy španielska značka sa zameriava na dizajnové paddleboardy, ktoré navrhujú známy španielsky dizajnéri. Sídlo firmy je z Barcelony a musím uznať, že tieto nafukovacie paddleboardy sú dokonalým umeleckým dielom. V ponuke sú 4 základné tvary dva allroundy a dva cruisery. A niekoľko dizajnov. Každý z nich sa vyrába 2 roky a potom sa nahradí novým dizajnom. Takže je veľmi málo pravdepodobné, že by si na vode stretol rovnaký paddleboard ako si kúpil ty. Nafukovacie paddleboardy sú skvelo vybavené a samozrejmosť je poistný popruh - leash, kvalitný batoh a karbonové pádlo s plastovým listom.
  
Starboard si zakladá na inovácii a čo najviac ekologických produktoch. Vystavoval svoje best-sellery a to pevné paddleboardy Sprint a Allstar. 14ky, ktore zaručene vidíš na každých pretekoch a nemôžeš ich prehliadnúť pre ich svietivo oranžovú špicu s klasickou modrou farbou trupu. Novinkou boli biele verzie paddleboardov, ktoré hlásia návrat ku koreňom surfingu a dizajnu, ktory sa za pár sezón neokuká. Žeby sa Starboard pustil rovnakou cestou ako Naish pred touto sezónou? Zaujímavosťou bol aj nafukovací paddleboard s konkávnou palubou aj dnom, ktorý sa zameriaval na maximálnu stabilitu počas jazdy. Či nafukovací foilboard, ktorý má karbónovu platňu, do ktorej sa montuje aj hydrofoilová noha. 
    
Aztron patrí k ambicioznym značkám, ktoré majú široké portfólio produktov. Okrem nafukovacích paddleboardov ponúka značka AZTRON aj pevné paddleboardy vrátane karbónovej 14ky, kompletný sortiment pádiel, oblečenia k vode, wingov, foilov, balačných dosiek a skejtov. Pádla Aztron boli veľmi populárne, avšak tie najvýkonnejšie 70% a 100% carbonu nepatrili vo svojej kategórii do prvej ligy. Tomu by mal byť už koniec, keďže Aztron vystavil prepracované pádla na paddleboard pre náročných užívateľov. List pádla so svojim profilom akoby z oka vypadal Black projectu. A nové pádlo má omnoho lepší tvar listu, uhol aj dehydral - oproti predošlej verzii je to obrovský skok vpred a pádlo by malo byť podstatne rýchlejšie. 
Všetky produkty Aztron si môžeš pozrieť tu.  

Red Paddle poukázal na svoju históriu a predstavil batohy k nafukovacím paddleboardom od začiatku obdobia nafukovacích paddleboardov až doteraz. Musíme uznať, že paddleboarding prešiel rýchlym vývojom. Batohy, na ktoré sú naši klienti zvyknutí v dnešnej dobe, sú niekoľkokrát lepšie ako tie prvé. Sám si to pamätám. Bolo to v podstate vrece a z hora sťahovacia šnúrka. Dnes sú vaky vybavené kvalitným zipsom, výbornými popruhmi na nosenie, kolieskami, či vreckom na plutvu, pumpu alebo ďalšie príslušenstvo, ktoré nosia paddleboardisti k vode.
    
Fanatic umiestnil do stredu stánku nové wingfoilové špeciály. Sú určené pre pokročilých riderov, majú hranatejšie hrany a maximálne kompaktný tvar. Farebný hit novej sezóny je Azúrovo - mentolová a fialová s oranžovou. Aspoň už vieme k čomu tie Duotone Wingy - nafukovacie krídla ladia.


Všetky fotky z výstavy si môžeš pozrieť tu.
Nezabudni nás sledovať na facebooku a instagrame, označuj #neonmars a zdieľaj s nami svoje SUPer zážitky.