Výber rodinného paddleboardu - top 5 tipov od šéf trénera

Paddleboardovanie je ideálny letný šport pre celú rodinu. Ako vybrať ten správny rodinný SUP?

Spolu so šéftrénerom sme pripravili top 5 odporúčaní ako si vybrať ideálny SUP, ktorý prinesie množstvo skvelých rodinných zážitkov.

rodinny.paddleboard-neonmars

1. Výtlak 280 litrov a viac

Ak si chceš užiť na doske spoločné rodinné chvíle, tak správny výtlak je priorita číslo jedna. Tento dôležitý parameter pri výbere paddleboardu ti zaručí, že SUP bude krásne plávať na vode aj za účasti celej posádky. So správnym výtlakom sa SUP nebude prehýbať a nebude vyzerať ako potápajúci sa Titanic.

Šéf tréner odporúča: Pozri si kategóriu Rodinné paddleboardy, kde nájdeš top SUPy pre tvoju rodinu. 

Ľudová volľba - Hydroforce Oceana

1940_sup-hydro-force-oceana-kompletny-set-neonmars-rodinny-sup

 

Best seller - Skiffo 10'10''

2099-3_sup-skiffo-sun-cruise-10-10-pohlady-rodinny-paddleboard

2. Správny rozmer

V tomto prípade platí “čím dlhší, tým lepší” - mnohokrát dlhšie paddleboardy garantujú lepší balans a pohodlie pre celú posádku.

Okrem dĺžky je aj dôležitá aj šírka paddleboardu:

Aby bol SUP komfortný, tak odporúčame šírku aspoň 80 cm, prípadne ak chceš SUPer konfort, tak do šírky 85-87 cm. Naopak, ak si ste s tvojou rodinou/kamošmi športové typy, tak odporúčame šírku surfu 76-79 cm, ktorá zabezpečí živšie manévrovanie.

Pokiaľ chceš byť najrýchlejší na vode, tak by sa obzri po modele s dĺžkou 12’6’’ až 14 stôp (= 380 cm - 420 cm).

Na bežné rodinné plácanie sa po rybníku, stačí SUP s rozmerom aspoň 3 m.

Odporúčame: 

ZRAY X5

2363_sup-zray-x5-x-rider-xl-paddleboard-neonmars-set-rodinny-sup-

Aqua Marina Atlas

1976_sup-aqua-marina-atlas-komplet-set-rodinny-sup

3. Hrúbka/výška paddleboardu

Správny výtlak a výška paddleboardu vedia zabezpečiť, aby si celá posádka užívala tajné spoty bez spomienok na preliačený SUP. A preto vyberaj hrúbku (= hĺbku) aspoň 15cm. 

4. Vybavenie a pohodlie

Dbaj na to, aby povrch tvojho SUP pokrývala era pena, ktorá zabezpečuje príjemný a protišmykový efekt. Ďalej, je SUPer, ak má tvoj SUP dostatočné množstvo rúčiek a úchytek, tvojim ratolestiam sa bude lepšie držať počas jazdy alebo vyliezať z vody. O úchytky si dokonca môzeš pripnúť kajakové sedadlo.

Tip: Paddleboardovanie je skvelá rodinná aktivita v krásnom letnom počasí, ale čo robiť, keď sa rozfúka? Kúp si rodinný WindSUP, ku ktorému môžeš pripojiť klasickú alebo nafukovaciu windsurfingovú plachtu a užiť si ešte dlhšie trasy a rýchlosť.

5. Viac pádiel = viac zábavy

Pri nákupe mysli na to, že ak vás bude na doske viac, tak niekedy sa ti pri páadlovaní zíde extra pomoc v podobe pádlovacieho parťáka. Takže dve pádla sú určite dobrý základ rodinnej SUPer výbavy.

Vyber si z našej širokej ponuky pádiel: Pádla na SUP

Tip na záver: NEZABUDNI NA BEZPEČNOSŤ! Plávacia vesta je na SUP výlety must-have. Na Neonmars e-shope nájdeš širokú ponuku plávacích viest pre deti aj dospelých - Plávacie vesty.

Pozri si celé video o výbere rodinného paddleboardu na našom Youtube kanáli - Neonmars!