Top 7 zaujímavostí z ISPO 2020 v Mníchove

ISPO v Mníchove je najväčší športový veľtrh, kde tie najznámejšie športové značky z celého sveta každoročne predstavujú svoje novinky a inovácie. Na zimnej predvádzačke roka nemôže chýbať žiadny správny shop a preto sme tam opäť boli aj my. Tohtoročné ISPO 2020 sa  riadilo tromi mottami - byť zodpovedný, byť aktívny a byť kreatívnyStánok lyžiarskeho oblečenia a doplnkov Picture, najnovšie hybridné viazanie Marker Duke PT, horúca novinka značky Line - lyže Blade, recyklované longboardy, aukcia snowboardových umeleckých diel, neprehliadnuteľné lyžiarske paličky a ocenené skialpové viazanie slovenskej značky Grizzly patria medzi top 7 zaujímavostí, ktoré tieto mottá dokonale vystihujú a zaručene ich nesmieš prehliadnuť. 

picture organic ispo

1. Jasný odkaz od Picture: Správaj sa zodpovedne - jazdi za svoju budúcnosť

Prehliadnuť stánok Picture bolo na tohtoročnom ISPO takmer nemožné. Značka lyžiarskeho a snowboardového oblečenia, ktorá je známa svojim eko prístupom sa rozhodla poukázať na klimatickú zmenu a ich cieľ boja proti nej. Okrem toho, že predstavili najnovšiu organickú kolekciu,  ktorú tvorili štýlové lyžiarske bundy, farebné lyžiarske rukavice či streetové zimné čiapky a mikiny, ich inštalácie poukazovali na dôsledky správania sa ľudí k prírode a stredobodom pozornosti bol aj recyklovaný strom, ktorý je symbolom záväzkov značky, ktoré si stanovili od ich vzniku. Jeden list = jedna inovácia a tým ďalší krok k eliminácií fosílnych palív a vykročenie na novú cestu udržateľnosti.

Našu ponuku Picture nájdeš TU. 

 viazanie marker duke pt

2. Dva svety v jednom - Lyžiarske viazanie Marker Duke PT spája skialpinistické techové a freeride nášlapné viazanie

Zbožnuješ skialpové výšlapy? Dlhé, keď šlapeš na svojích lyžiach celé hodiny. Alebo tie krátke, kedy došlapeš na tvojích prašanových lyžiach od poslednej lanovky. Vieš, že tvoje nohy sú ten najlepší skipass a jedine skialpovým výšlapom sa dostaneš na tie najkrajšie pláne a žľaby plné prašanu? Už si nevieš predstaviť, že by si používal iné ako ľahké skialpové teda “techové” viazanie? Hore si dáš dúšok čaju, zapneš zips na tvoje lyžiarskej bunde, pozapínaš klipsy na lyžiarkach a už len zacvanknúť lyžiarky do viazania a pustiť sa dole. Čaká ťa najlepší sneh, užívaš si freeride. Pravú slobodu na lyžiach. Viazanie Marker Duke PT je presne to, čo potrebuješ. Toto viazanie predstavuje spojenie klasického zjazdárskeho viazania so skialpovým techovým viazaním. Cestou dole kopcom máš zjazdové viazanie, ktoré je vybavené všetkými bezpečnostnými prvkami. Výnimočnosť Duke PT spočíva v jeho odnímateľnej zjazdárskej špičke, čím vznikne možnosť použitia skialpových technických pinov na šlapanie bez akéhokoľvek obmedzenia. Pri skialpovom výšľape tak ušetríš až 300 gramov na každú nohu, ktoré predstavuje špička zjazdového viazania.  "Walk & lock" podpora na pätke, ti ešte viac uľahčí výšľap, vďaka 10° uhlu na výstup.

Už na jeseň bude toto viazanie dostupné v dvoch verziách:

Marker Duke PT 12 s DIN rozsahom 4.0 - 12.0

Marker Duke PT 16 s DIN rozsahom 6.0 - 16.0

Klikni a vyber si viazanie od nás. 

freerideove lyze line blade

3. Freerideové lyže Line Blade - Je čas poriadne šliapnuť na plyn

Line skis predstavili horúcu novinku budúcej sezóny. Freerideové lyže Blade ti prinesú novú a nepoznanú eufóriu z jazdy. Drsný dizajn, ktorý zaujme na prvý pohľad zodpovedá ich výkonu na snehu. Titanalové výstuhy po celej šírke lyže zvyšujú priľnutie hrany a ich torznú stabilitu zatiaľ čo si tieto carvingové lyže udržiavajú svoju živosť. Vo verzii pre chalanov aj pre baby, Blade sú energiou nabitá zbraň, s ktorou zažiješ úplne nový pocit z jazdy.

Vyber si svoje lyže TU.

recyklovany snowboard yes

4. Daj svojmu snowboardu nový život

Téma ekológie a ochrany životného prostredia sa niesla celým tohtoročným ISPO. Mnohí výrobcovia berú znižovanie environmentálnej stopy ako prioritu, čo sa pretavuje aj do produktov.  Snowboarding a longboarding majú k sebe bližšie ako si si myslel. Vďaka šikovnému nápadu Yes boards ti na leto aj na zimu môže vystačiť jedna doska. Staré snowboardy tu prechádzajú reinkarnáciou a ožívajú znovu ako úplne nové skateboardy. Takto zrecyklovaný snowboard vieš teda využiť opäť aj v lete a navyše s ohľadom na naše životné prostredie.  Nám sa táto myšlienka páči, čo povieš ty?

Širokú ponuku longboardov nájdeš v našom e-shope. 

snowboard jones drazba ispo

5. Prihoď si na svoju novú dosku

Že šport a umenie majú k sebe blízko dokazujú aj snowboardy Jones. Okrem toho, že na dizajne svojich produktov si naozaj dávajú záležať, ich misiou je vytvárať kvalitné a inovatívne produkty. V rámci holistického prístupu sa zameriavajú na výrobu z udržateľných materiálov a eko prístup. Na ISPO sa ich ručne maľované snowboardy nedali prehliadnuť a do nášho výberu sa dostali aj vďaka dražbe, ktorá sa konala v ich stánku. Ak si chcel mať takéto originálne umelecké dielo doma, stačilo ponúknuť viac a snowboard si si mohol vydražiť.

lyziarske palicky line vision

6. Čísla sú nuda - teleskopické paličky Line Vision

Podľa čoho si nastavuješ dĺžku lyžiarskych paličiek? Line sa, ako je už u nich zvykom, pohrali so slovíčkami a opäť nesklamali. So svietivo žltými teleskopickými paličkami Vision na svahu jednoznačne vynikneš. Okrem toho, že ich využiješ ako na freeride, tak na skialp popisy pri jednotlivých dĺžkach zodpovedajú lyžiarskym schopnostiam a nás jednoznačne pobavili.

Klikni a vyber si svoje lyžiarske paličky.

skialpove viazanie grizzly ispo 

7. Víťaz ceny ISPO - Slovenské skialpové viazanie Grizzly

Na ISPO Awards sa každoročne oceňujú tie najlepšie športové produkty v rôznych kategóriách. Na čo sme nesmierne hrdí je, že tento rok si zlato v kategórií skiaplových viazaní odnieslo slovenské superľahké viazanie značky Grizzly. Toto inovatívne šľapacie viazanie ohromilo porotu svojou nízkou, iba 98 g, hmotnosťou a napriek tomu vysokou spoľahlivosťou a stabilitou. Zároveň je vyrobené z vysoko kvalitných a 100 % recyklovateľných materiálov.

Našu ponuku viazaní nájdeš TU.

Na ISPO 2020 naozaj bolo na čo pozerať. Ak ťa táto malá ochutnávka naladila, nezabudni nás sledovať na facebooku a instagrame. Už teraz pre teba pripravujeme ďalšie zaujímavé novinky najbližšej zimnej sezóny, ktoré si len tak nesmieš nechať ujsť.